Swansea street, swanbourne 


Renders

This family home is all about the character of the Original Weatherboard Cottage.

When walking through the front door, and then through the original part of the house, you abruptly get to the transition into the new. This transition is all about maintaining the authentic character of the home, whilst at the same time maximising the natural light and volume of the new spaces.

The new first floor borrows from the feel of maximum natural light and volume, of the ground floor, whilst provided an open plan dual purpose living area, and a private and opulent Master Suite, which includes a private North & West facing balcony with beautiful treetop & valley views.

Externally it is all about, also maintaining the character of the original residence, and trying to ensure the addition didn’t look ‘tacked-on’. This is achieved the sympathetic replication of Rooflines, Gables, Awnings, wall claddings, and Door & Window designs.

The rear of the new dwelling transitions to a warm and inviting entertaining area, with Rustic charm, wrapped around a Pool, and adjacent to what is a Garage & Shed that expels as much charm as the original galv iron garage it is designed to re-instate.

The Clients have finished off this beautiful home with splashes of their own quirkiness, drawing from their overseas travels, which compliment amazingly with the natural character of this Original Swanbourne Cottage.


CONSTRUCTION PHOTOS